Pojistěte se navzájem a s důvěrou

Zdroj: PRVNÍ KLUBOVÁ pojišťovna a.s.

Mít sjednané pojištění je dnes nezbytností. Musí ale zákonitě znamenat, že po většinu času jen vyhazujete peníze oknem, aniž by se vám investice kdy vrátila? Nemusí! Nastupuje totiž éra peer-to-peer pojištění, která vám dává možnost získat část svých financí zpět.

Sdílená ekonomika je trendem, jenž se ve světě těší vysoké oblibě. Není divu. Tento způsob financování stojí na vzájemné důvěře mezi lidmi a smysluplném toku peněz, který neobestírá anonymita korporátního prostředí. Trend se promítl také na poli pojišťovnictví. U nás jej zastupuje p2p pojišťovna PRVNÍ KLUBOVÁ. Představme si model sdílené ekonomiky v pojišťovnické praxi.

Co znamená peer-to-peer princip pojištění?

Pojem peer-to-peer (neboli p2p) pochází z odvětví IT, kde se jedná o přímý kontakt mezi klienty bez jakéhokoliv prostředníka. Peer-to-peer pojištění využívá stejného způsobu. Stojí na přímém pojištění lidí lidmi a na vzájemné solidaritě. Pojišťovna v tomto případě představuje klub, jehož vybrané pojistné nenáleží pojišťovně, nýbrž samotným členům. Pojišťovna si nechá jen 17% z celkových tržeb na provozní náklady.

Samotná p2p pojišťovna funguje pouze jako správce financí. Díky tomu se nestaví zamítavě k pojistnému plnění, natož aby na něm šetřila. PRVNÍ KLUBOVÁ si navíc zakládá na příjemné klientské zkušenosti, a tak svým členům vychází vstříc jak v jednoduchosti procesu zřizování pojištění, tak během likvidace pojistné události. Vše probíhá pohodlně online cestou nebo telefonicky.

Jak to chodí u PRVNÍ KLUBOVÉ?

První česká pojišťovna postavená na peer-to-peer principu, PRVNÍ KLUBOVÁ, vznikla v roce 2016. Od té doby se těší rostoucí přízni klientů, kteří si nepotrpí na zdlouhavé korporátní procesy, nekonečné papírování a nepřehlednost toku svých úspor. O její důvěryhodnosti svědčí mimo kladné ohlasy i licence České národní banky.

Stát se jejím členem lze dvěma způsoby:

· Na pozvání stávajícího člena, čili na doporučení

· Přes krátký formulář na webových stránkách pojišťovny a následným telefonickým kontaktem

Jakmile projdete časově nenáročným přijímacím procesem, přichází čas vybrat si typ pojištění. PRVNÍ KLUBOVÁ má širokou škálu produktů, které pokryjí běžné potřeby – pojištění auta, majetku, odpovědnosti nebo cestovní pojištění.

Po zřízení pojištění následuje jeho klasické placení. Na konci roku pojišťovna vyplácí 75 % ušetřeného pojistného svým členům, zbylých 25 % putuje do fondu rezerv proti velkým škodám a sama si ponechává z celkových tržeb 17 % na provozní náklady. Za rok 2016 tak pojištěnci ušetřili na svém pojistném v průměru 40 %.

Vyzkoušejte si na vlastní kůži, jak funguje sdílená ekonomika v pojišťovnictví, posílejte své úspory důvěryhodné společnosti, mějte přehled, co se s nimi děje, a nechte se odměnit za nenapáchané škody.