Pojišťovna PICC chystá letošní největší nabídku akcií v Číně

PICC

PICC Zdroj: profimedia.cz

PICC
2
Fotogalerie

Čínská People's Insurance Group of China (PICC), která vlastní největší neživotní pojišťovnu v zemi, plánuje nabídku akcií na šanghajské akciové burze v hodnotě 1,6 miliardy dolarů (33 miliard korun). Vstup pojišťovací skupiny na burzu bude zatím největší nabídkou akcií v Číně v letošním roce. PICC je poslední z pěti největší pojišťoven v zemi, s jejímiž akciemi se bude obchodovat na burze v Hongkongu i pevninské Číně.

PICC v prohlášení pro hongkongskou akciovou burzu uvedla, že plánuje nabídnout 4,6 miliardy akcií a získat z prodeje více než deset miliard jüanů (33 miliard korun). Vstup PICC na burzu v pevninské Číně přichází více než čtyři roky po nabídce v Hongkongu, ze které získala 3,1 miliardy dolarů. PICC je mateřskou firmou pojišťovny PICC Property and Casualty Co Ltd.

Vstup PICC na domácí burzu má zpoždění. Podle informovaných zdrojů plánovala firma nabídku několik let, nicméně změny pravidel pro vstup na čínskou burzu a dočasné přerušení domácích nabídek akcií po turbulencích na čínském akciovém trhu způsobily zdržení.