Poradenská firma Swiss Life chystá expanzi na českém trhu

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

Přední evropská finanční skupina Swiss Life aktivně vstupuje na český trh. Skupina v Česku změnila svou dceřinou společnost AWD na své přímé zastoupení a hodlá expandovat na poradenském trhu ve správě privátních financí pod značkou Swiss Life Select.

Swiss Life v ČR spravuje finance pro 130 tisíc klientů prostřednictvím pobočkové sítě 17 poradenských center, kterou do konce roku nově rozšíří o další pobočky.

V regionu střední a východní Evropy očekává Swiss Life nárůst poptávky privátní klientely daný její dlouhodobě se zvyšující kupní silou. V Česku podle ní navíc neexistuje kvalitní privátní finanční poradenství, na které se Swiss Life Select specializuje.

Poradců je mnoho, dobrých málo

Proměnu zaznamená tuzemská pobočková síť. Ta bude rozšířena hned o nová poradenská centra v pečlivě vybraných regionech. „Český trh je přesycen lidmi, kteří si říkají finanční poradci, ale skutečného privátního poradenství se klientům nedostává,“ uvedl generální ředitel Swiss Life Select ČR Martin Valach.

V době personální konsolidace na českém finančním trhu pak Swiss Life Select přichází i s růstovou strategií v oblasti lidských zdrojů. „Banky nyní propouští stovky zkušených odborníků. Řadu z těch, které dále zaměstnávají, pak neumí adekvátně odměnit. Swiss Life Select jim umožní nadstandardně ohodnocené profesní uplatnění a kariéru v nadnárodní společnosti,“ upozornil výkonný ředitel Swiss Life ČR Pavel Manhalter.

AWD, která zahájila činnost 1. ledna 2005, se zabývá privátním finančním poradenstvím především pro klienty s nadstandardními příjmy. Swiss Life je jednou z největších finančních skupin v Evropě. Společnost založená v roce 1857 dnes spravuje aktiva v hodnotě více než 3,5 bilionu korun, což je asi trojnásobek českého státního rozpočtu.