Rockaway Ventures prodala podíl v brazilské fintech společnosti. Jeho hodnota vzrostla desetinásobně

brazilské realy

brazilské realy Zdroj: profimedia

Startupová divize Rockaway Ventures prodala svůj podíl v brazilské fintech společnosti Creditas. Hodnota podílu se za tři roky zvětšila téměř desetinásobně, jeho výši ale firma neprozradila. 

Creditas (původní název společnosti BankFácil) zprostředkovává peer-to-peer půjčky a další finanční služby na brazilském trhu, kde představuje jedničku ve svém oboru.

Rockaway držela ve společnosti minoritní podíl od roku 2014. Jeho prodej proběhl v rámci druhého kola financování, kdy Creditas získali investici v hodnotě 19 milionů dolarů od World Bank International Finance, Naspers Ltd's fintech a brazilské VC firmy Redpoint eventures.

Startupová divize investiční skupiny Rockaway funguje od její vzniku v roce 2014. Momentálně má Rockaway Ventures v portfoliu má 15 startupů a stále aktivně řeší vstup nových projektů. "Od začátku roku jsme byli v kontaktu 300 projekty, které projevily zájem o investici. Je to dvojnásobný nárůst oproti loňskému roku, což můžeme brát jako potvrzení skvělého stavu startupové scény v regionu střední a východní Evropy," říká Viktor Fischer.