Špička evropské startupové scény přijíždí do Prahy. Kdo si vybojuje milionové investice?

Zdroj: Startup World Cup and Summit

9
Fotogalerie

Jaké místo na světě se vám vybaví jako první, když se řekne startup? Pokud jste si právě představili kalifornské Silicon Valley, nejste sami. Nadvláda “Křemíkového údolí” coby globálního centra inovací, nových technologií, průkopnických myšlenek ve sdílené ekonomice a dalších oborech je nepopiratelná.

Na rozdíl od předchozích let už však není neohrozitelná – dravá Asie dělá všechno pro to, aby se zbavila pověsti dílny, kde se vyrobí, co jiní vymyslí, a o slovo se stále výrazněji hlásí také dřívější kolébka pokroku – Evropa. Právě její zástupci se chystají změřit síly v Praze, kde se 10. dubna uskuteční historicky první kontinentální finále globální startupové soutěže Startup World Cup.

Akce Startup World Cup & Summit, jejíž poslední ročník vyprodal pražskou Lucernu, má letos ještě ambicióznější plány. A s tím samozřejmě souvisí přesun do větších prostor – startupová, investorská i korporátní esa se 10. dubna sjedou do vyšehradského Kongresového centra.

“Máme obrovskou radost, že účast na Startup World Cup & Summitu potvrdily jedny z nejlepších a nejambicióznějších startupů, které na evropském poli momentálně působí. Všichni soutěžící, kteří k nám dorazí, jsou navíc vítězi regionálních kol, kteří ve svých zemích platí za lídry v inovacích v oblastech od zdravotnictví přes navigace až po fintech, takže se máme na co těšit,” říká k plánované akci Václav Pavlečka, CEO společnosti Air Ventures, která Startup World Cup & Summit spolu s inkubátorem UP21 pořádá.

Souboj o titul evropského šampiona a milionové investice pro absolutního vítěze nejsou jediným důvodem, proč si v kalendáři udělat místo. Organizátoři mysleli také na investory, profesionály z korporátních řad i více či méně odbornou veřejnost. V programu se proto mimo speciálních zón určených k diskuzím či mentoringu vyjímá hlavní stage, na které se během dne vystřídají české i zahraniční osobnosti nejen startupového světa – účast potvrdili speakeři jako bývalý viceprezident Instagramu a současný CEO Strava James Quarles, spoluautor bestselleru Designing Your Life a lektor na Stanford University Dave Evans, CEO Avastu Vince Steckler a více než padesát dalších.

Pořadatelé očekávají, že letošní ročník navštíví přes 1500 účastníků, nouze tedy nebude ani o příležitosti k networkingu. Všichni se budou moci potkat s více než padesátkou mentorů, kteří mohou posunout jejich business o krok dál. V duchu inovací, který celou akci provází, si budou moci návštěvníci připravit půdu pro networking předem, a to v “matchmakingové” aplikaci, která jim umožní navazovat kontakty již před datem konání eventu.

Vstupenky na Startup World Cup & Summit jsou aktuálně v prodeji na www.swcsummit.com, s kódem SWCSE15 je pořídíte s 25% slevou.