Ušito na míru v ČSOB

Zdroj: Shutterstock

Jak naložit s volnými penězi? Zásadní otázka, na kterou sice dostáváme mnoho zajímavých rad, ale méně konkrétních jednoduchých řešení ušitých přímo nám na míru. Dobrou radou je investování, které je dnes naprosto běžným způsobem zhodnocování volných peněz. Navíc pro vás máme také jednoduché investiční řešení, se kterým lze začít investovat i s menšími částkami.

Co nabízí řešení NaMíru opatrným i odvážným investorům?

Nechcete ztrácet čas výběrem z možností, kam investovat své peníze? Je pro vás lepší věnovat čas věcem, které vás baví, a o peníze mít postaráno, ať se děje na finančních trzích cokoliv? Novinka v podobě ČSOB NaMíru vše dokonale splňuje. V první řadě je to rychlé a velmi jednoduché. Stačí pouze vyplnit investiční dotazník, který nám o vás prozradí vaše očekávání a míru rizika, kterou jste ochotni podstoupit. To je vše, o ostatní se již postaráme. Dle vašich odpovědí připravíme vhodné řešení přímo pro vás, na míru. Peníze, které do fondu vložíte, budou denně v péči týmu profesionálů a vy se můžete v klidu věnovat zábavnějším věcem, případně se jednou za čas podívat, jak se vaší investici vede.

Investiční řešení NaMíru pohledem správce podílových fondů Petra Kubece: ČSOB NaMíru je dalším zásadním posunem, který otevírá pravidelné i jednorázové investování opravdu každému. Se svým týmem hledáme příležitosti ve vyspělých ekonomikách Ameriky, Evropy a příležitost vidíme také na rozvíjejících se trzích, kde nabízí slibný potenciál řada především asijských států. Zaměřujeme se na obory, které jsou potřebné nejen dnes, ale také pro budoucnost. Technologie, farmacie, telekomunikace, ale také zboží dlouhodobé spotřeby nebo svět financí. Tam všude najdeme atraktivní značky, do kterých náš investor díky řešení NaMíru investuje.

Proč to bez investic jde jen těžko?

O samotných penězích víme s jistotou pouze to, že se časem znehodnocují, což má na svědomí zdražování, které vyjadřujeme v podobě inflace. Průměrná roční inflace za rok 2020 ve výši 3,2 % to jasně ukazuje a pro naše volné peníze to znamená docela zásadní ztrátu. Poznáme to třeba i na ceně půllitru oblíbeného čepovaného piva, když porovnáme dnešek s pár lety nazpět. Naopak, investice dlouhodobě dokazují svoji schopnost nejen porážet zhodnocení na depozitech, ale také udržovat krok s inflací, a dokonce ji dlouhodobě porážet.