Úspěch finanční společnosti v digitálním věku je podmíněn implementací nových technologií

idGuard

idGuard Zdroj: idGuard

Investovat do inteligentních technologií nebylo v oblasti finančnictví nikdy tak samozřejmé, jako je tomu právě dnes. Pokročilé nástroje digitalizace umožňují finančním institucím zachovat kontinuitu podnikání a minimalizovat dopady zpomalení ekonomiky v časech, které jsou nejen pro finanční sektor dramatické.

Česká divize společnosti SAP, jednoho z nejvýznamnějších hráčů na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pořádá už na začátku září virtuální konferenci, na které budou představeny nejnovější technologické trendy a inovace v oblasti financí, bankovnictví, pojišťovnictví a profesionálních finančních služeb. Součástí programu budou mimo jiné i případové studie českých a evropských zákazníků SAP, z nichž je možné čerpat inspiraci k řešení kompletní digitalizace služeb od billingu až po treasury. Své zkušenosti s digitalizací od finančního řízení až po core banking budou v rámci jednotlivých prezentací sdílet zástupci významných tuzemských FinTech společností, stejně jako zahraniční partneři.

SAP je také jedním z partnerů druhého ročníku International E-commerce Summitu

„Finanční instituce budou nuceny přehodnotit bankovnictví od základů. To pak ovlivní způsob, jakým komunikují se zákazníky, jak spravují tradiční produkty, procesy, finanční a rizikové operace,“ říká Dražen Tomič, ředitel SAP Financial Services Industry pro střední a východní Evropu. Na konferenci bude hned prvním řečníkem. „Tradiční finanční instituce se pod tlakem fin-tech společností změní tak, aby fungovaly spíše jako technologické společnosti poskytující finanční a související nefinanční služby,“ předpovídá další vývoj Tomič. Úspěšné od méně úspěšných poskytovatelů finančních služeb bude podle něj odlišovat právě Inteligence založená na datech.

Konference SAP Industry Days 2021 proběhne 7. – 10. září a online registraci lze provést zde.