Ve vedení ČSOB končí Marek Ditz

Marek Ditz

Marek Ditz Zdroj: csob

Uznávaný bankéř Marek Ditz skončí ke konci října v Československé obchodní bance. V současnosti byl odpovědný za transformaci banky.

V Československé obchodní bance dojde k velké personální změně. Podle dvou na sobě nezávislých zdrojů banku opustí dlouholetý člen představenstva Marek Ditz. „Exekutivní výbor (mateřské - pozn. red) skupiny KBC se rozhodl ukončit spolupráci s Markem Ditzem, který byl v rámci týmu ČSOB v České republice odpovědný za transformaci společnosti. Marek Ditz bude odvolán z funkce a opustí ČSOB k 31. 10. 2018,“ potvrdil mluvčí banky Patrik Madle. Ditzovy funkce dočasně převezme přímo šéf banky John Hollows.

Do ČSOB Ditz nastoupil již v roce 1994. V představenstvu ČSOB působil od roku 2013, když předtím prošel celou řadou manažerských postů zejména v oblasti institucionálního a korporátního bankovnictví, finančních trhů nebo například pojištění. Byl součástí týmu, který se podílel na převzetí zkrachovalé Investiční a poštovní banky v roce 2000.

V současnosti byl Ditz odpovědný za oblast transformace celé banky, což zahrnovalo například digitalizaci.

Ditz není jediný vysoký manažer, který ve skupině ČSOB v posledních dnech skončil. Rezignaci oznámil také šéf ČSOB Pojišťovny Vladimír Bezděk. Po nástupu Hollowse v roce 2014 jde o další vysoké manažery, kteří skupinu ČSOB opouštějí. Prvním byl Jan Lamser, který skončil kvůli neshodám s Hollowsem.