Založení účtu online, výběr z bankomatu zdarma

Zdroj: Shutterstock

Nenávratně pryč jsou doby, kdy musel žadatel o běžný účet do banky. V Raiffeisenbank jej lze nově založit za 10 minut bez nutnosti návštěvy pobočky. Vše je možné zařídit jednoduše a rychle na webových stránkách banky, a to prostřednictvím mobilního telefonu nebo počítače. Vedení účtu je zdarma, stejně jako výběry z bankomatů všech bank v České republice.

Z výzkumů klientských potřeb dlouhodobě vyplývá, že výběry z bankomatů zdarma jsou spolu se zbytečnými bankovními poplatky nejlépe vnímanými benefity. Proto jsme se rozhodli dát klientům k dispozici možnost založit si účet online, který mohou následně provozovat bez poplatku za vedení účtu a zdarma vybírat z bankomatů všech bank v České republice,” říká Petra Kopecká tisková mluvčí Raiffeisenbank.

Zejména v období poznamenaném dopadem pandemie covid-19 se banka snaží vyjít vstříc novým i stávajícím klientům a umožnit maximální dostupnost služeb v online prostředí. Klienti Raiffeisenbank tak již dnes mohou 95 % všech svých běžných bankovních služeb zvládnout plně online bez nutnosti osobního kontaktu.

K založení účtu online stačí připojení k internetu, mobilní telefon a běžný účet v jiné bance. V žádosti na webových stránkách klient vyplní základní osobní údaje a pomocí telefonu vyfotí občanský průkaz a jeden další doklad – řidičský průkaz nebo pas. Pro ověření totožnosti banka vyžaduje pořízení fotografie klienta tzv. „selfie“ a zaslání 1 koruny z existujícího účtu žadatele u jiné banky.

.. | Raiffeisenbank