Zdeněk Godla uspěl s žádostí o oddlužení. Rozhodnutí soudu herci umožní řešit exekuce

Herec Zdeněk Godla podle insolvenčního rejstříku od prosince nastupuje jako moderátor do vzdělávací společnosti Eduworld.

Herec Zdeněk Godla podle insolvenčního rejstříku od prosince nastupuje jako moderátor do vzdělávací společnosti Eduworld. Zdroj: Profimedia.cz

Finanční starosti herce Zdeňka Godly, který se proslavil zejména účinkováním v populárním seriálu Most!, a jeho manželky se blíží k vypořádání. Krajský soud v Ústí nad Labem manželům na konci listopadu povolil oddlužení. Přitom ještě v létě snahy manželů o řešení dluhů skončily neúspěšně. Vrchní soud v Praze tehdy potvrdil březnový verdikt ústeckého soudu a tím vrátil Godlovy do pasti devatenácti exekucí s celkovým dluhem přesahujícím půldruhého milionu korun. Nynější rozhodnutí soudu dává manželům šanci zaplatit méně.

Oddlužení povolila podle insolvenčního rejstříku v závěru listopadu samosoudkyně Krajského soudu v Ústí nad Labem Lucie Hartlová. Návrh na oddlužení ze stejného měsíce uvádí dluhy manželů vůči celkem pětapadesáti věřitelům a argumentuje dluhovou pastí. „Exekuce na majetek dlužníků vznikly díky nesplácení dluhů z doby, kdy měli velmi malé příjmy. Z této dluhové pasti se jim nepodařilo do dnešního dne úspěšně dostat,“ píše se v návrhu na oddlužení.

Jak uvádí Institut prevence a řešení předlužení, výhodou oddlužení neboli osobního bankrotu oproti exekucím je zejména to, že v případě dodržení dohodnutého splácení může být část dluhu odpuštěna. Úroky z nabraných dluhů přestávají narůstat a také úroky, pokuty či penále spojené s dluhem před soudem schváleným oddlužením mohou věřitelé uplatnit jen do určité míry.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!