Avia zase ožívá. Firma představila podobu nového modelu, vyrábět jej začne ještě letos

modernizované provedení modelu Avia D120

modernizované provedení modelu Avia D120 Zdroj: repro autorevue.cz

modernizované provedení modelu Avia D120
modernizované provedení modelu Avia D120
modernizované provedení modelu Avia D120
4
Fotogalerie

Na podzim začne nový vlastník značky Avia vyrábět modernizované provedení modelu Avia D120. Jako první si tento nákladní automobil můžou prohlédnout návštěvníci specializovaného autosalonu v Moskvě. 

Společnost Czechoslovak Group, která je od loňského roku novým vlastníkem Avie, to myslí s oživením slavné značky vážně. Na stavebním veletrhu CTT Moskva nyní představuje facelift modelu D120.

Oproti dříve vyráběnému provedení bude mít nyní vůz jinou příď. Změněný je panel pod čelním oknem, na kterém je uprostřed lesklého plastového dílu zvětšené logo značky. Zásadní proměny doznal také nárazník.

Otvor pro přístup chladicího vzduchu k motoru kryje voštinová mřížka a po stranách je šestice kruhových světlometů. Staré provedení mělo sdružená trojúhelníková světla ještě nad nárazníkem.

Ostatní plechové části, včetně dveří, zůstaly nezměněné. Vůz bude pohánět čtyřválcový motor Cummins se zdvihovým objemem válců 4462 cm3 a maximálním výkonem 152 kW (207 koní). Motor, který je spojený se šestistupňovou manuální převodovkou, plní normu Euro 5. V současnosti se již ale připravuje také verze Euro 6, která se bude nabízet v České republice a dalších trzích. 

"Zahájení výroby plánujeme na podzim letošního roku. Bude probíhat v Přelouči, kam se postupně stěhují části výrobního zařízení z haly v pražských Letňanech," uvedl mluvčí Czechoslovak Group Andrej Čírtek.

Dokončení článku najdete na portále Autorevue.cz >>>