Mitsubishi Lancer letos po víc než čtyřiceti letech skončí. Nahradí jej crossover

Mitsubishi Lancer

Mitsubishi Lancer Zdroj: auto.cz

Mitsubishi Evo
Mitsubishi Lancer
Mitsubishi Lancer
Mitsubishi Lancer
Mitsubishi Lancer
13
Fotogalerie

Legendární model se začal vyrábět už v roce 1973. Letos v srpnu jeho produkce plánovaně skončí, nástupce se však nedočká.

Lancer - stačí jenom vyslovit to jméno a nejeden milovník motosportu si vzpomene například na WRC speciál Tommiho Mäkinena. Ano, model jako takový se v devadesátých letech neustále dostával do povědomí právě díky rallye, v úplně stejném duchu ale můžeme hovořit také o hvězdné impreze od Subaru.

Jenže zatímco Subaru svůj model udrželo při životě a jeho zastánce bude brzy bavit omlazená verze současné generace, lancer pomalu upadá do zapomnění a brzy skončí i jeho výroba. Po čtyřiačtyřiceti letech!

Je to škoda, nicméně nejde o neočekávanou věc. Mitsubishi o tom hovořilo již dříve, nicméně až nyní se dostává ven termín ukončení výroby. Produkce oficiálně skončí v srpnu letošního roku, a jak už asi jistě dobře víte, s nástupcem se nepočítá.

Žádná nová generace lanceru už nepřijde, místo toho se značka zaměřuje na crossovery, za což se ale na ni nemůže nikdo zlobit. Legendární model se v posledních letech moc dobře neprodával a popularita vozů s větší světlou výškou a plastovými lemy blatníků dnes naopak roste. Dejte si tedy tahle fakta dohromady a nebude dalších otázek.

Celý článek čtěte na auto.cz