Motoristy v Česku čeká v létě přes 40 uzavírek a omezení, dálnici D1 budou hlídat radary

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia

Ilustrační foto
Nejkomplikovanější situace bezpochyby nastane na dálnici D1, kde bude pokračovat modernizace na celkem pěti úsecích, například na prvních kilometrech směrem z Prahy. Velká omezení jsou poté očekávaná také na dálnicích D8 – mezi druhým a šestým kilometrem – a také na D11, kde stále probíhají práce na prvních osmi kilometrech.
Kromě toho, že má policie v plánu nasadit u komplikovaných úseků větší počet hlídek, ministr dopravy Vladimír Kremlík rovněž upozornil, že na trojici opravovaných úseků dálnice D1 budou na provoz dohlížet radary. Měřit budou v úsecích Mirošovice-Hvězdonice, Soutice-Loket a na obchvatu Velkého Meziříčí.
5
Fotogalerie
Řidiče o letních prázdninách nečekají klidné chvilky na českých silnicích. Celkem na ně bude čekat několik desítek uzavírek a omezení. Na provoz v opravovaných úsecích na D1 budou přitom dohlížet radary.
 

Ministerstvo dopravy vypustilo do éteru podrobné informace o chystaných uzavírkách a omezení provozu na českých dálnicích během letních prázdnin. V nadcházejících měsících totiž čeká naše dálnice celá vlna oprav a celkově čeká řidiče přes 40 uzavírek, přičemž na některých opravovaných úsecích chystá policie nasazení radarů.

Nejkomplikovanější situace bezpochyby nastane na dálnici D1, kde bude pokračovat modernizace na celkem pěti úsecích, například na prvních kilometrech směrem z Prahy. Velká omezení jsou poté očekávaná také na dálnicích D8 – mezi druhým a šestým kilometrem – a také na D11, kde stále probíhají práce na prvních osmi kilometrech. Kompletní přehled opravovaných úseků najdete na mapkách v galerii.

Kromě toho, že má policie v plánu nasadit u komplikovaných úseků větší počet hlídek, ministr dopravy Vladimír Kremlík rovněž upozornil, že na trojici opravovaných úseků dálnice D1 budou na provoz dohlížet radary. Měřit budou v úsecích Mirošovice-Hvězdonice, Soutice-Loket a na obchvatu Velkého Meziříčí.

Rozsáhlou akci má přitom dopravní police naplánovanou na první dva prázdninové víkendy, kdy budou dálnice nejvytíženější. Zvýšený počet hlídek lze čekat po celé ČR.

autorevue.cz


Celý článek najdete na webu autorevue.cz >>>