Tatra ukázala v Emirátech nový vůz. Prohlédněte si přírůstek řady Tactic

Tatra Tactic

Tatra Tactic Zdroj: Tatra

Tatra Tactic
Tatra Tactic
Tatra Tactic
Tatra Tactic
5
Fotogalerie

Automobilka z Kopřivnice ve světové premiéře vystavila ve Spojených arabských emirátech nový vůz modelové řady Tactic. Prohlédněte si jej v galerii.

V Abu Dhabí se ve dnech 17. až 21. února letošního roku uskutečnil jeden z největších světových veletrhů obranných technologií a techniky IDEX 2019. Kopřivnická automobilka Tatra patří k jeho tradičním účastníkům a letos zde představila nový vůz modelové řady Tactic v provedení 4x4.

Tatrovácká novinka představuje logistické a zabezpečovací vojenské vozidlo střední až těžké hmotnostní kategorie s konvenčním rámovým podvozkem a originálními portálovými nápravami Tatra Rigid. Na veletrhu bylo k vidění vozidlo s podvozkem v konfiguraci 4x4, ale k dispozici bude i provedení 6x6.

Technický základ nového vozu vychází z provozem prověřeného konstrukčního konceptu předchozí generace modelové řady Tactic (původně označované jako Tatra T 810), která je od roku 2008 zařazena do výzbroje české armády.

Zcela nová je především trambusová kabina vyvinutá přímo ve společnosti Tatra Trucks, která má v rámci unifikace mnoho prvků společných s modelovou řadou Force. Přísně účelné rovné geometrické tvary kabiny zvyšují její odolnost, umožňují vybavit vůz přídavnou balistickou ochranou a v neposlední řadě usnadní údržbu kabiny i opravy případných poškození.


Celý článek najdete na webu auto.cz >>>