IKEA si zřídí pobočku na jedné z nejznámějších pražských adres

Obchodní dům IKEA (Ilustrační foto)

Obchodní dům IKEA (Ilustrační foto) Zdroj: Profimedia.cz

Marek Feltl
2
Fotogalerie

Nábytkářská společnost IKEA otevře v létě novou pobočku v Praze na Václavském náměstí, bude mít formu takzvaného pop up studia. Využije k tomu bývalou budovu České spořitelny naproti knihkupectví Dobrovský. Investice má dosáhnout patnácti milionů korun, uvedla společnost.

Hlavním cílem projektu je přiblížit značku lidem v centru. Současné velké obchodní domy se totiž nachází na okraji velkých měst. “Pop up studio není obchodní dům, bude zabírat zhruba tisíc metrů čtverečních. Bude zaměřeno na jednu oblast sortimentu - v tomto případě na obývací pokoje,” řekl Petr Tichý, projektový manažer projektu.

IKEA očekává, že denně navštíví studio tisíc návštěvníků, tedy desetina ve srovnání s návštěvností klasických obchodních domů. V připravovaném studiu na Václavském náměstí bude pracovat třicet zaměstnanců. Součástí pobočky bude i malá kavárna. “Lidé mají více peněz, ale méně času. Takto se jim chceme přiblížit, dostat se do center měst,” vysvětlil Marek Feltl, generální ředitel IKEA.

Společnost také oznámila finanční výsledky za rok 2017. Tržby společnosti v Česku dosáhly 9,7 miliardy korun, což znamená růst proti předchozímu roku čtyři procenta. Průměrná útrata zákazníků činila 1638 korun, přičemž k 96 procentům nákupů došlo v obchodech a ke čtyřem procentům obchodů na e-shopu.