Bohatí utrácejí i v krizi. Zájem o cesty kolem světa pro milionáře stále roste

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Holiday World

Zájem o cestu kolem světa, kterou pořádá cestovní kanceláře Eso Travel, je rok od roku větší. Zájezd pro milionáře na příští rok zdražil o desetinu na 739 tisíc korun na osobu. CK již prodala 48 míst z 64. Uvedl to Tomáš Cikán z Eso Travel.

„Je to samozřejmě hlavně díky tomu, že klientů, kteří tuto unikátní cestu absolvovali přibylo. Své zážitky z cesty šíří mezi své přátele a známé, a ti nás pak oslovují přímo. Máme i celou řadu nových klientů, kteří byli osloveni našimi promo aktivitami,“ uvedl Cikán.

S turisty se na 25 denní cestu v březnu 2014 vydá speciálně upravený Boeing 737. „Počítáme s tím, že do konce října doprodáme zbylá místa. Příští rok však letíme cesty dvě, druhá je pro uzavřenou skupinu,“ dodal Cikán. Nová je letos trasa zájezdu, účastníci zájezdu zavítají na karibský Barbados, Galapágy, do Kostariky, San Francisca, na Havaj, Bora Bora, Velký bariérový útes nebo do Macaa.

Cena cesty kolem světa se zvýšila o cca deset procent, základní cena činí 739 tisíc korun na osobu. Hlavním důvodem je podle Tomáše Cikána zařazení Galapág, jejichž unikátnost si ekvádorská vláda velmi cení. Za 25 dní účastníci absolvují deset exotických dovolených.