Byznysu s estetickou medicínou se v Česku daří, Zafax Medical znásobil tržby

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Dodavatel prostředků pro kliniky estetické medicíny rychle roste. Objevují se nabídky možných investorů.

Rostoucí poptávka po estetických zákrocích pomáhá nejen samotným klinikám, ale i souvisejícímu byznysu. Firma Zafax Medical, která dodává klinikám mimo jiné prostředky pro plazmaterapii, lasery včetně příslušenství nebo silikonové implantáty, hlásí prudký růst tržeb.

Její většinový vlastník Ondřej Svoboda, který se dříve v jiné firmě věnoval prodeji laserů, začal dodávat zdravotnické prostředky estetickým klinikám v roce 2013. Poslední oficiální zveřejněné výsledky má firma za první rok své existence, kdy utržila 300 tisíc korun. Jak uvádí Svoboda, brzy následoval rychlý růst. V roce 2014 už Zafax Medical utržil pět milionů korun a loni třicet milionů korun.

Firma zásobuje několik desítek klinik v Česku a na Slovensku. Začínají kolem ní kroužit investoři, majitelé dostali nabídky na převzetí, které však Svoboda nechce komentovat. Firma těží mimo jiné z toho, že klinikám dodává širší portfolio produktů než konkurenční specializovaní distributoři. A také ze samotného růstu celého trhu s estetickou medicínou.

„Trh rychle roste díky novým a širší veřejnosti dostupnějším technologiím. Růstu napomáhá i možnost estetických zákroků na splátky a především zahraniční klienti,“ říká Svoboda. Podle dřívějšího vyjádření estetických klinik vzrostl jen loni počet provedených zákroků přinejmenším o patnáct procent.