Čedok po přechodu do polských rukou mění vedení, šéfem se stal Koláčný

Jan Koláčný se stal 22. listopadu 2016 ředitelem Čedoku

Jan Koláčný se stal 22. listopadu 2016 ředitelem Čedoku Zdroj: Čedok

Nejstarší česká cestovní kancelář má nové vedení. Předsedou představenstva a generálním ředitelem Čedoku se po dnešní valné hromadě a zasedání dozorčí rady stal Jan Koláčný. Střídá Radka Drechslera, který se dostal do vedení před více než dvěma lety poté, co Čedoku prodal svou cestovní kancelář Alex. 

Změna navazuje na nedávné převzetí Čedoku polskou cestovní kanceláří Itaka. Ta koupila Čedok od turecké investiční skupiny Odien řádově za stovky milionů korun. Koláčný pro Itaku v posledních letech pracoval, na starosti měl kontrakty se zahraničními partnery. Zároveň byl odpovědný za akvizici Čedoku.

Koláčný je na českém trhu dobře známý. Před odchodem do Polska v roce 2011 pracoval deset let jako obchodní ředitel CK Exim Tours, kterou pomohl dostat na pozici české jedničky.

„Změnou vedení společnosti pokračuje reforma Čedoku,“ uvedla firma v prohlášení. Čedok před převzetím Poláky ztrácel tržní pozice. Loni jeho tržby klesly o více než půl miliardy na dvě miliardy korun. Firma však stále patří mezi pět největších cestovek; Poláci by ji přitom rádi vrátili do čela pelotonu.