Chudeřická továrna dodává autoskla do celé Evropy, investovala další desítky milionů

Video placeholde
Generální ředitel AGC Chudeřice Luděk Steklý
Na výrobě autoskel se podílejí robotizované systémy
Ploché sklo do Chudeřic dovážejí z teplické sklárny
Z Chudeřic putují skla do téměř všech evropských automobilek a japonské Toyoty
Robot pracuje i v nové chudeřické hale
19
Fotogalerie

Tuzemská pobočka skupiny AGC roste, výrobci autoskel rozšiřují v Chudeřicích podnik. Právě dokončená hala bude sloužit především pro uskladnění forem a maket pro výrobu. Na videu si prohlédněte, jak její provoz vypadá. 

"Investice jsou nutný předpoklad k tomu, abychom se udrželi ve špičce automobilového průmyslu. Vybudování nové haly, která již začíná sloužit především pro uskladnění forem a maket, nám umožní v uvolněných prostorách výrobních hal instalovat další technologie na výrobu autoskel," uvedl ředitel firmy Luděk Steklý.

Výstavba skladové haly začala na podzim loňského roku a nyní již funguje. „Velký přínos haly je také lepší možnost technického vybavení pro údržbu na opravy a údržby našich strojů, které stávající prostory neumožňovaly. V části haly, kde bude sídlit údržba, jsme instalovali mostový jeřáb,“ doplnil Steklý. Součástí investice je také vybudování logistické plochy, nová expedice a nový výjezd z areálu firmy.

AGC Automotive Czech je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a jeden z největších v Evropě. V loňském roce firma vyrobila rekordních 32 milionů autoskel. V Chudeřicích zaměstnává přes 2500 lidí. AGC Automotive Czech dodává automobilová skla pro všechny hlavní světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda Auto či Ford.