Czech Inn Hotels převzala hotel Don Giovanni, za stovky milionů

Hotel Don Giovanni

Hotel Don Giovanni Zdroj: SJu, Wikimedia Commons (CC BY-SA 3.0)

Německá společnost Dorint prodala jeden z největších hotelů v Praze Dorint Don Giovanni české společnosti Czech Inn Hotels a skupině zahraničních investorů. Czech Inn Hotels je zároveň novým provozovatelem hotelu. Hodnota transakce je v řádu stovek milionů korun. Oficiální jméno hotelu Dorint Don Giovanni se mění na původní Hotel Don Giovanni.

Všichni zaměstnanci hotelu nadále zůstávají ve stávajících pozicích kromě generálního a finančního ředitele. „Budeme v průběhu roku 2016 investovat několik desítek milionů korun do zvýšení standardu vnitřního vybavení tak, abychom ještě pozvedli poskytované služby na úroveň jednoho z nejlepších čtyřhvězdičkových hotelů v Praze,“ uvedla nová ředitelka hotelu Markéta Hedejová.

Don Giovanni nabízí téměř 400 pokojů a disponuje 30 konferenčními sály s celkovou kapacitou 2000 míst. Stavba byla zahájena v roce 1993 a hotel byl slavnostně otevřen na jaře 1995. Hotel, pojmenovaný podle Mozartovy opery, původně provozoval řetězec Rogner. Od března 2000 byl jediným provozovatelem německý hotelový řetězec Dorint Hotels & Resorts.

Czech Inn Hotels je řetězec 17 hotelů s více než 1100 pokoji. Firma byla založena v roce 2003. Většina hotelů je čtyřhvězdičkové kategorie, které jsou provozovány na základně dlouhodobých nájemních smluv. Firma především provozuje hotely a gastronomická zařízení v Praze.

Zdeněk Lukeš: V architektuře jsme na okraji světového dění