Hračkářská firma Millaminis získala investora

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Martin Pinkas, Euro

Specialista na fúze a akvizice z KKCG a RSM Tacoma Ondřej Štěpánek přivedl investiční peníze do vývoje nové stavebnice pro nejmenší děti Millaminis. Firma startuje expanzi do světa.

Hračkářská společnost Millaminis designéra a konstruktéra Miloše Háby zahájila rozsáhlou expanzi, která se nemá omezit jen na Českou republiku. Současně spustila rozsáhlý investiční program. Zahrnuje vývoj nové stavebnice pro nejmenší nazvané rovněž Millaminis a v blízké budoucnosti i postavení vlastní výrobny.

„Celkové investice do firmy se blíží sedmdesáti milionům korun,“ uvedl obchodní ředitel Millaminis Radim Neuman.
Zakladatel firmy Hába kvůli finančnímu pokrytí expanze přizval do firmy investora. Šedesátiprocentní podíl získali privátní investoři sdružení pod novou hlavičkou Skyline Investments.

Členem orgánů investora a jedním ze dvou jednatelů Millaminis je Ondřej Štěpánek, někdejší manažer skupin KKCG a RSM Tacoma. V současnosti působí rovněž v novém realitním fondu Edulios ze skupiny Cimex.

„S investorem kooperujeme, není to o tom, že někdo má šedesát a druhý čtyřicet procent firmy,“ dodal Hába.
Získané peníze mají firmě pomoci rychle obsadit pole stavebnic pro nejmenší děti, kterému se podle Háby dosud nikdo příliš nevěnoval. A to i ve světě. „Stabilizovaný obrat, na který v rámci naší základní řady cílíme, je kolem třiceti až čtyřiceti milionů korun,“ dodal obchodní šéf Millaminis Neuman. Vedle toho si však firma slibuje příjmy ještě z licence na prodej celoevropské hračkářské značky Wader.

Součástí investičního programu Millaminis je plán na rozjezd vlastní výroby. Produkci dosud společnost řeší pomocí externích dodavatelů z tuzemska. Obchodní ředitel Neuman připouští, že je to pro firmu komplikace. Dodavatelé mají totiž problémy například stíhat potřebné objemy.

„Už jsme udělali všechny kroky pro to, abychom příští rok plynule na vlastní výrobu přešli,“ dodal Neuman. Spolupracovat s externisty bude firma dál, jádro produkce by však mělo být vlastní.

Znovuzrozený Igráček získal pro svého výrobce cenu