Immofinanz se stahuje z Ruska, moskevská nákupní centra prodá za více než 20 miliard

Immofinanz, ilustrační foto

Immofinanz, ilustrační foto Zdroj: Immofinanz

Immofinanz
Eduard Zehetner, ředitel realitní společnosti Immofinanz
3
Fotogalerie

Rakouská realitní skupina Immofinanz se dohodla na prodeji pěti svých nákupních center v Moskvě. Za 901 milionů eur (23 miliard korun) je převezme ruská společnost Fort Group, uvedl dnes rakouský podnik. Immofinanz tak odstranil poslední překážku, která stála v cestě chystanému spojení s menším rakouským rivalem CA Immo.

Akcie Immofinanz na zprávu zareagovaly růstem o 3,5 procenta na dvouměsíční maximum, akcie CA Immo zpevnily o 0,4 procenta.

Immofinanz prodejem nákupních center v Moskvě odchází z ruského trhu. Dohodou s petrohradskou firmou Fort Group si uvolní ruce a může se zaměřit na svůj hlavní cíl stát se jedním z 12 největších subjektů na evropském trhu komerčních realit.

Immofinanz loni v dubnu koupila v CA Immo 26 procent se záměrem, že se s tímto rivalem v budoucnu zcela spojí. Postup ale váznul právě na prodeji ruských aktiv. Mluvčí Immofinanz dnes agentuře Reuters sdělila, že jednání by měla být v dohledné době obnovena.

Společnost podniká na sedmi klíčových evropských trzích: Rakousko, Německo, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a Polsko. V Česku nyní nabízí prostory v Praze a Brně.