Praha 7 bude řešit pojmenování obchodního centra po máničce Jiřím Károvi

Vizualizace obchodního centra Letná.

Vizualizace obchodního centra Letná. Zdroj: Lordship

Jiří Kára se stal hvězdou Prahy 7 po záznamu z jeho šílené svatby
Stavební jama developera Lordship v pražských Holešovicích
Jiří Kára se stal hvězdou Prahy 7 po záznamu z jeho šílené svatby
Jiří Kára se stal hvězdou Prahy 7 po záznamu z jeho šílené svatby
Floyd: SS division Valonia, voe!
11
Fotogalerie

Holešovická radnice se bude zabývat peticí, která navrhuje přejmenování budovaného Obchodního centra Letná na Obchodní centrum Jiřího Káry. Video ze svatby této svérázné postavy Letné se stalo na čas hitem českého internetu.

Obřad okořeněný množstvím „hlášek“, alkoholu a vulgarit se v roce 2000 odehrával v radničních prostorech, které později ustoupily developerskému projektu.

„Zabýváme se každou peticí, která na radnici přijde, a stejně tak tomu bude i v tomto případě. Vnímám, že návrh OC Jiřího Káry je pro současný název OC Letná silnou konkurencí, a tak po doručení petice zkontaktujeme investora,“ řekl E15.cz starosta Prahy 7 Jan Čižinský.

Developerem projektu za Parkhotelem mezi Veletržní a Strojnickou ulicí je britská společnost Lordship. „Považujeme to za recesistickou akci,“ reagoval na petici výkonný ředitel Lordshipu Rostislav Novák.

„Je na společnosti Lordship, zda jí přijde jako legendárnější pojem Letná nebo Jiří Kára. Ale obávám se, že i když se přikloní k první variantě, stejně už obchodnímu centru nikdo jinak než OC Jiřího Káry neřekne,“ dodal s úsměvem starosta Čižinský.

Okolnosti vzniku videa s Jiřím Károu a životní peripetie stárnoucích mániček v osidlech alkoholu a drog zmapoval v roce 2010 týdeník Reflex. Sebezničující životní styl způsobil, že nikdo z protagonistů svatby už není naživu. Podle neověřených informací již zemřel i samotný Jiří Kára.

První fáze projektu nazvaného Letná obchodní centrum má být otevřená ve druhém čtvrtletí roku 2019. Stavba z projektantské dílny Sial architekti a inženýři nabídne k pronájmu 21 tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch. Současné vedení radnice Prahy 7 vedlo s developerem Lordship dlouho spory o pojetí projektu.

Podívejte se na legendární video ze svatby Jiřího Káry: