Inspirace pro Vítkovu Chuchli. Podívejte se na největší jezdecký areál střední Evropy

Parkurové závodiště v Šamoríně

Parkurové závodiště v Šamoríně Zdroj: x-bionic® sphere

Parkurové závodiště v Šamoríně
Jezdecká kolbiště v Šamoríně
Krytá jezdecká hala
Krytá jezdecká hala
Jezdecké závody
16
Fotogalerie

Miliardář Radovan Vítek v loňském roce ovládl dostihové závodiště ve Velké Chuchli. Do areálu plánuje investovat stovky milionů a kromě modernizace dostihových drah zde chce vytvořit i zázemí pro pořádání nejvyšších soutěží v parkurovém skákání. Inspirací se mu může stát slovenský Šamorín – sportovní centrum, jehož součástí je i jedno z nejmodernějších parkurových závodišť v Evropě.

Hipo aréna Šamorín, která zabírá jen zlomek z celkové rozlohy rezortu, byla otevřena v roce roce 2014 a s rozlohou 40 hektarů je největším parkurovým jezdeckým areálem ve střední Evropě.

Za její stavbou stojí finančník Mario Hoffmann, který podle vlastních slov dostal k narozeninám koně a hned se začal zajímat o stavbu jezdeckého areálu. „Původně se mělo jednat o areál pouze pro potřeby našeho klubu, ale město Šamorín mělo požadavek na vybudování aquaparku. Tak vznikl nápad na vytvoření sportovního komplexu,“ uvedl  podnikatel pro slovenský magazín Plus 7 dní. 

Areál v Šamoríně poskytuje kromě podmínek pro parkurové závody i zázemí pro další olympijské sporty, od roku 2016 je pak resort oficiálním slovenským tréninkovým centrem. Mimo sportoviště nabízí komplex například 12 kongresových hal a 282 hotelových pokojů. Jeho celková rozloha přesahuje 100 hektarů.