Karel Komárek zcela ovládl CK Fischer

Karel Komárek

Karel Komárek Zdroj: KKCG

Skupina KKCG miliardáře Karla Komárka dokoupila sedmnáctiprocentní podíl v cestovní kanceláři Fischer, čímž společnost zcela ovládla. Důvodem transakce byla konsolidace celého cestovního koncernu.

„Skupina spojila všechny společnosti a nyní funguje jako jediný subjekt, který pro zákazníky prezentuje řadu našich značek v cestovním ruchu, jako Fischer, Nev-Dama, eTravel a Privileq,“ uvedla ředitelka komunikace KKCG Dana Dvořáková a dodala, že součástí konsolidace bylo i odkoupení sedmnácti procent akcií od Miloslava Vyhnala.

Vyhnal, který patří ke klíčovým manažerům skupiny KKCG a je jejím investičním ředitelem, zároveň šéfuje představenstvu skupiny Fischer. V minulosti byl dokonce spolumajitelem KKCG Finance, která před pěti lety prodala finanční skupinu Atlantik do rukou investorů z J&T.

Cenu, kterou skupina KKCG zaplatila za Vyhnalovy akcie, Dvořáková neuvedla s tím, že jde o součást obchodního tajemství. Cestovní kancelář Fischer v předminulém roce vykázala čistý zisk ve výši přes čtyřicet milionů korun, když v roce 2012 to bylo jen 7,4 milionu. Cestovní skupina loni vyplatila ze svých zisků Komárkově KKCG na dividendách padesát milionů. Skupina Fischer patří mezi přední tuzemské cestovní kanceláře.