Karlovarské minerální vody vytvoří dvojku na trhu prodejních automatů

Nápojový automat

Nápojový automat Zdroj: KMV

Karlovarské minerální vody (KMV) vstupují na trh prodejních a nápojových automatů. Společnost odkoupila české, slovenské a maďarské provozy společnosti Selecta a získala většinový podíl v české firmě Š&Sch s obdobným zaměřením. Sloučením nových akvizic vznikne nová firma Very Goodies, která bude druhým největším vendingovým subjektem v Česku, sdělil generální ředitel KMV Alessandro Pasquale.

„Akvizice operací firmy Selecta a ovládnutí společnosti Š&Sch vycházejí ze záměru KMV, kterou je rozvíjení businessu v regionu střední Evropy. Naplňujeme tím i naši misi přibližování se našim spotřebitelům tak, abychom jim naše výrobky špičkové kvality mohli nabízet na stále širším počtu prodejních míst,“ uvedl Pasquale.

Firma Very Goodies bude působit ve všech třech zemích, přičemž na českém trhu půjde o druhou nejvýznamnější vendingovou firmu s obratem kolem půl miliardy korun.

Největší firma v Evropě

Selecta je největším evropským provozovatelem prodejních a nápojových automatů. Její provozy v Česku, na Slovensku a v Maďarsku, které odkoupila KMV, pod sebou zahrnují šest tisíc automatů a 200 zaměstnanců.

Firma Š&Sch, s.r.o. provozuje 2500 nápojových automatů a automatů na kusové zboží. Zaujímá jedno z předních míst v poskytování komplexního servisu a služeb v oblasti prodejních automatů. Zaměstnává 80 lidí a jako jediný z provozovatelů v Česku vlastní také výrobnu baget.

Zaměření na lokální původ

Nově vzniklá firma Very Goodies bude ryze českým subjektem a jako jediná bude v prodejních automatech nabízet sortiment, který je ze 75 procent lokálního původu.

S firmou Š&Sch už KMV spolupracovala například na občerstvovacích automatech v prostorách pražského letiště Václava Havla. Automaty instalované v říjnu 2015 nabízejí cestujícím vedle tradičních českých výrobků, kterými jsou přírodní minerální vody, také moderní multifunkční výdejní systém ve futuristickém designu. Součástí vybraných automatů je také místo pro bezplatné dobití mobilních telefonů.

Karlovarské minerální vody jsou největším výrobcem minerálních a pramenitých vod ve střední Evropě. KMV vyváží své produkty do více než 20 zemí a vlastní zahraniční značky minerálních vod v Rakousku, Maďarsku a na Ukrajině.