Lego poprvé v historii povede šéf jiné národnosti než dánské

Bali Padda

Bali Padda Zdroj: reuters

Jörgen Vig Knudstorp
Hewlet Packard zavelel k diverzifikaci
Legoland
Lego Movie
Legoland
10
Fotogalerie

 Šéfem dánského výrobce stavebnic Lego se poprvé v historii podniku stane cizinec. Dlouholetý generální ředitel Jörgen Vig Knudstorp totiž na konci roku odejde z funkce a nahradí ho nynější provozní ředitel podniku Bali Padda. Oznámila to firma, která působí rovněž v České republice. Padda je britským občanem, jenž se narodil v Indii.

Knudstorp nastoupil do čela společnosti v roce 2004. Stal se prvním šéfem Lega, který nepatřil do rodiny zakladatele podniku Oleho Kirka Christiansena.

Po odchodu z funkce generálního ředitele Knudstorp firmu neopustí, stane se šéfem nové divize s označením Lego Brand Group, která bude mít na starosti rozvoj a ochranu značky Lego. Padda pracuje ve společnosti Lego 14 let, v nejvyšším vedení podniku působí deset let.



Jeden z výrobních závodů společnosti Lego se nachází ve středočeském Kladně. Provoz zahájil v roce 2000.

Ole Kirk Christiansen založil společnost Lego v roce 1932. Firmu pojmenoval podle dánského výrazu "leg godt", což znamená "hezky si hrajte". Christiansenové jsou nyní nejbohatší dánskou rodinou a společnost Lego soupeří s americkou firmou Mattel o pozici největšího výrobce hraček na světě, napsala agentura Reuters.