Luxusní veleslavínská klinika se stěhuje do většího

zámeček Veleslavín

zámeček Veleslavín Zdroj: CC BY-SA 3.0: Honza Groh via Wikimedia Commons

Prémiová klinika Canadian Medical Care se bude stěhovat z veleslavínského zámečku do nové budovy AFI Vokovice u nádraží Veleslavín. V pronájmu bude mít čtyři podlaží a část podzemního patra, celkem 2300 metrů čtverečních. 

Na novém místě bude mít větší prostory s lepší dopravní dostupností. „V rámci Canadian Medical Care vznikne nové high-tech dentální centrum, nový koncept poskytování lékařské ambulantní péče a otevřené sesterny. Komfortní prostory si zaslouží pacienti i zaměstnanci,“ říká jednatelka kliniky Barbara Taušová. U metra Veleslavín by měla klinika fungovat od září 2018.

Pro AFI Europe je to první významný nájemce ambiciózního projektu, se kterým podepsal smlouvu. „Nájemní smlouva je uzavřena na 2300 metrů čtverečních a dobu více než deset let. Velmi nás těší, že tento renomovaný poskytovatel lékařské péče bude součástí našeho projektu,“ říká Doron Klein, generální ředitel AFI Europe. AFI Vokovice jsou dvě budovy, vyšší má osm pater, nižší šest. Chce získat environmentální certifikát pro šetrné budovy LEED.

Canadian Medical Care chystá kromě tohoto rozšíření na začátku příštího roku otevření zcela nové pražské pobočky v areálu Waltrovka, který přestavuje skupina Penta. Klinika patří do skupiny EUC, která má kromě prémiových klinik i dvanáct standardních a obrat přes dvě miliardy korun.