V Praze vznikne další luxusní klinika, poptávka po nadstandardních službách roste

Kancelářská část projektu Waltrovka společnosti Penta

Kancelářská část projektu Waltrovka společnosti Penta Zdroj: Michael Tomeš, E15

Kancelářská část projektu Waltrovka společnosti Penta
Kancelářská část projektu Waltrovka společnosti Penta
3
Fotogalerie

Poptávka po zdravotnictví za příplatek roste. Kliniky pro bohaté jsou plné.

Prémiová klinika, kterou skupina EUC buduje v pražské budově Waltrovka, nebude poslední investicí tohoto typu. „Máme plné kliniky a potřebujeme budovat nové,“ potvrdil v rozhovoru pro deník E15 šéf EUC Jan Blaško sílící poptávku po nadstandardu v Praze.

Skupina v této oblasti buduje dvě značky, EUC Premium a Canadian Medical Care. Waltrovka bude spadat pod EUC Premium. Brzo se ale má začít v jiné pražské lokalitě budovat další nová klinika, tentokrát pod značkou Canadian Medical Care.

„Loňská mediální vlna o obrovském nedostatku zdravotníků vedla k tomu, že nám rapidně vzrostla poptávka po prémiové péči,“ tvrdí Blaško. Skupině EUC patří dvanáct klinik ambulantní péče, osm klinik prémiové péče a další zařízení. Obrat má 2,2 miliardy korun. Ve Waltrovce bude mít nové prostory i Centrum pohybové medicíny Pavla Koláře. I ten hledal větší prostory kvůli naplněné kapacitě.

Také menší klinika s nadstandardními službami, Program H Plus, loni rozšiřovala prostory. Ambulanci s příplatkem otevřela loni v Praze na Pankráci také síť Moje Ambulance. I největší soukromá síť nemocnic Agel Tomáše Chrenka hodlá investovat. Na pozemku v Malešicích postaví za miliardu korun novou nemocnici.