Milion Čechů je obézních. Proto startuje projekt „Firma na talíři“

V Česku startuje „Firma na talíři“ - prosazuje zdravou výživu v práci.

V Česku startuje „Firma na talíři“ - prosazuje zdravou výživu v práci.

Přes milion Čechů se léčí s obezitou. Alarmujícím číslům se chce postavit zcela nový projekt „Firma na talíři“. Jeho cílem je prosadit ve firmách myšlenku zdravého životního stylu.

Projekt klade důraz na kvalitu stravování v okolí firem nebo přímo v nich. „Firma a její management mají významný vliv na to, jaké podmínky ke stravování svým zaměstnancům vytváří přímo v práci, tedy na místě, kde lidé tráví 8 a více hodin denně. Snažíme se ukázat, že kvalitní jídlo patří do práce a že zlepšuje náladu a vztahy mezi lidmi. Kvalitní a vyvážená strava také zvyšuje pracovní výkon zaměstnanců a snižuje nemocnost. Proto věříme, že projekt bude pro společnosti zajímavý,“ říká Pavel Kusý, ředitel strategie a marketingu společnosti Edenred CZ, která je vydavatelem stravenek a stravenkových karet Ticket Restaurant Card a která stojí za celým projektem.

Hlavní součástí „Firmy na talíři“ je série workshopů, při kterých výživoví experti ze společnosti Wellnessia zaměstnancům firem vysvětlí, jak potraviny ovlivňují jejich zdraví a pracovní výkon a které suroviny mají pozitivní vliv na konkrétní pracovní činnosti a dovednosti. „Lidé si pak sami vyzkoušejí, jaké to je, vyměnit například kávu a sušenky za čerstvé ovoce a zeleninu na poradách,“ konstatuje Monika Divišová z Wellnessia.

V Česku startuje „Firma na talíři“ - prosazuje zdravou výživu v práci.V Česku startuje „Firma na talíři“ - prosazuje zdravou výživu v práci.

Samotné zahájení projektu je netradiční – více než 500 personálních ředitelů z tuzemských firem v těchto dnech obdrží speciální balíček, který obsahuje zdravé potraviny spolu s vtipnými hláškami jako: „Banán zlepšuje řešení konfliktů.“ „Mrkev podporuje prezentační dovednosti.“ K tomu je připojen odkaz na webové stránky www.firmanataliri.cz, kde se mohou k projektu za svou firmu přihlásit. Program je ale otevřený i dalším firmám, které zaujme.

Projekt v hodnotě 180 000 Kč lze získat zcela zdarma nebo s velmi výraznou slevou. Podaří se to firmám, které svoji firmu nebo instituci zaregistrují do projektu hned na jeho počátku a zodpoví při tom správně několik dotazů na www.firmanataliri.cz.

V Česku startuje „Firma na talíři“ - prosazuje zdravou výživu v práci.V Česku startuje „Firma na talíři“ - prosazuje zdravou výživu v práci.

Jak to celé funguje, se lze dozvědět i díky videím umístěným na zmíněné stránce, kde je zaznamenána celá série již proběhlých workshopů. „Chceme nabídnout informace a možnosti volby. Nakonec však záleží na každém z nás, zda je ochoten ve svém jídelníčku něco změnit,“ říká Pavel Kusý.

Firmám a jejich zaměstnancům, kteří projekt absolvují a rozhodnou se, že v něm chtějí dále pokračovat, pak Wellnessia nabízí například zpracování mapy restaurací a provozoven v okolí s doporučením na vyvážený oběd, individuální konzultace a plány pro jednotlivé zaměstnance, návrhy na vybavení kuchyňky a seznamy doporučených potravin a další.

EdenredEdenred