Natland potvrdil jednání o prodeji módních e-shopů

Milan Polák ze Zootu

Milan Polák ze Zootu Zdroj: Ivan Mladenov

Zoot, ilustrační foto
Milan Polák, ředitel ZOOT
Milan Polák ZOOT
Milan Polák ZOOT
5
Fotogalerie

Investiční skupina Natland na svých internetových stránkách potvrdila, že jedná se skupinou Across. O probíhající fúzi, jejímž předmětem je skupina Digital People, do níž Natland sdružil e-shopy Zoot, Different, Bibloo a Urban Store, už dříve informoval Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Posuzuje, zda spojení neovlivní hospodářskou soutěž.

„Probíhající jednání nekomentujeme, ale v rámci online businessu vidíme velký potenciál a chtěli bychom v rychle rostoucím segmentu zásadně posilovat, ať už v rámci naší stávající struktury anebo v partnerství se silnými a zkušenými hráči evropského významu,“ uvedl v oznámení Julius Strapek, zakladatel skupiny Across.

Do ní patří jednak společnost Across e-commerce, která je oficiálním kupcem Digital People, a také CS Apparel Group, která je výhradním distributorem americké značky sportovního oblečení Under Armour, na obou trzích zastřešuje i americkou značku oděvů a doplňků GAP. Kromě toho skupina vyrábí a distribuuje českou značku oděvů SAM73 Apparel.

Jak pandemie změnila e-commerce v Česku?

Video placeholde
Jak pandemie změnila e-commerce v Česku? • Videohub

Skupina Across působí na Slovensku dvacet let a jako finanční investor se angažuje v několika oblastech, především turismu a hotelnictví, zdravotnictví, realitách nebo energetice.

Natland koupil Zoot prostřednictvím Company New v roce 2019, letos v květnu povolil ÚOHS také nákup značek Bibloo a Urban Store.

Investiční skupinu Natland založil v roce 2002 Tomáš Raška a v současnosti má další tři partnery: Karla Týce, Davida Manycha a Janu Sečkářovou. Skupina se soustředí především na nemovitosti, finance a moderní technologie.