Největší oční klinika v Česku se rozšířila o centrum v Novém Jičíně

Zelený zákal

Zelený zákal Zdroj: istockphoto.com

..
2
Fotogalerie

Koncem ledna se síť očních klinik Gemini rozrostla o oční centrum v Novém Jičíně. To se zaměřuje zejména na léčbu dětských očních vad. V budově jsou také ordinace estetické medicíny, optika nebo Aplikační centrum kontaktních čoček.

Praha, Brno, Vyškov, Ostrava, Zlín, České Budějovice nebo Vídeň – to jsou města, ve kterých je možné navštívit celkem deset pracovišť oční kliniky Gemini. Nově mohou pacienti využít služby očního centra v Novém Jičíně.

To funguje od roku 1993 a celkem tu dosud bylo ošetřeno a léčeno 625 480 pacientů, což je průměrně 107 pacientů denně. „Skladbu našich klientů tvoří z 99 procent dospělí. V populaci ale stále roste počet dětí s oční vadou. Například až deset procent dětí předškolního věku trpí oční vadou.

Šilhání se objevuje až u osmi procent dětské populace. Dlouholetý zájem o léčení dětí s poruchami vidění nás vedl k rozšíření spektra nabízených služeb o zákroky, které jsme doposud neměli v nabídce.

Díky očnímu centru v Novém Jičíně tak můžeme svým pacientům nabídnout i ortoptické oddělení, které se specializuje právě na léčbu dětských pacientů,“ popsal důvody začlenění Očního centra Vision do skupiny očních klinik Gemini jejich přednosta Pavel Stodůlka.