Nová Fabia Combi bude o 30 tisíc korun dražší než krátká verze

Nová Škoda Fabia combi

Nová Škoda Fabia combi Zdroj: CTK

Nová Škoda Fabia Combi
Nová Škoda Fabia combi
Nová Škoda Fabia Combi
Nová Škoda Fabia Combi
5
Fotogalerie
Základní cena třetí generace Škody Fabia Combi bude začínat na 262 900 korunách, automobilka očekává největší zájem o verzi o 30 000 korun dražší. Disponovat totiž bude čtyřválcovým turbomotorem. Na českém trhu bude k dostání od ledna příštího roku.

V základní verzi Active nabízí nová Škoda Fabia Combi bezpečnostní výbavu například s elektronickým stabilizujícím systémem ESC s multikolizní brzdou, šesti airbagy, signalizací nezapnutých bezpečnostních pásů na všech sedadlech nebo centrálním zamykáním. Standardem pro všechny motorizace je systém Start-Stop a rekuperace brzdné energie.

„Výbava Ambition nad rámec stupně Active přidává například rádio Blues, Front Assistant, což je systém sledování odstupu od vpředu jedoucích vozidel včetně nouzového brždění, omezovač rychlosti, elektricky ovládaná okna vpředu, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, přední mlhové světlomety a dálkové ovládání centrálního zamykání,“ řekl mluvčí automobilky Vítězslav Pelc. Podle něj bude zřejmě také zájem o nový tříválcový agregát 1,0 MPI/55 kW ve výbavové verzi Active za 262 900 korun.

Zaujme i větší zavazadlový prostor

Ještě dříve (11. 11.) uvede Škoda na model Fabia hatchback s pořizovací cenou 234 900 korun. Nový vzhled hatchbacku i kombi podle automobilky sází na krystalické tvary, ostré linie a preciznost detailů. Objem zavazadlového prostoru se u nové Fabie Combi oproti předchozí generaci zvýšil o 25 litrů na 530 litrů, při sklopení sedadel až na 1395 litrů.

Fabia je druhým nejúspěšnějším modelem Škody za Octavií. Od roku 1999 se prodalo přes 3,5 milionu vozů, z toho 450 000 v Česku.