Obrovské americké hračkářství se chystá na český trh

Obrovské americké hračkářství se chystá na český trh

Obrovské americké hračkářství se chystá na český trh

Společnost Toys "R" Us, jeden z největších světových prodejců hraček a zboží pro děti, plánuje expandovat v regionu střední Evropy. Americká síť hračkářství chystá vstup mimo jiné na český trh.

První obchod ve střední Evropě Toys „R“ Us otevřela ve Varšavě. Je to poprvé za deset let, kdy tato americká společnost vstoupila na nový trh. Nyní má firma v Polsku dvě centra. V letošním roce vznikne několik dalších obchodů, mimo jiné v Krakově a Gdaňsku. „Chceme spustit své pobočky také v České republice, na Slovensku a v Maďarsku,” řekl Antonio Urcelay, vedoucí Toys „R“ Us v Evropě. Uvedl také, že to bude nejdříve v roce 2013. „Předtím budeme muset zajistit dobrou pozici na polském trhu”, vysvetlil Urcelay.

Toys „R“ Us předpokládá, že bude mít v Polsku až 30 obchodů. V průběhu příštích pěti let to může být zhruba dvacet poboček. Minimální náklady na projekt se odhadují na 200 milionů złotych, téměř 1,2 miliardy korun. V Česku může vzniknout až 10 obchodů Toys „R“ Us. Podobně v Maďarsku. Na Slovensku asi ještě méně.

Americká Toys „R“ Us je společnost, která se může pochlubit více než 60letou tradicí. První obchod této firmy byl otevřen v roce 1948. V současné době síť hračkářství funguje ve 36 zemích na pěti kontinentech. V posledním žebříčku největších amerických firem časopisu Fortune společnost Toys“R“US byla klasifikována na 176. místě.