Provozovatel budějovického obchodního domu pod autobusákem je v insolvenci

CB Mercury Center v Českých Budějovicích

CB Mercury Center v Českých Budějovicích Zdroj: inbudejovice.cz

Krajský soud zahájil insolvenční řízení s českobudějovickou společností CB Mercury Center. Firma spravuje stejnojmenný obchodní dům v jihočeské metropoli, na jehož střeše je autobusové nádraží. Podle finančního analytika obchodního centra Petra Hommera by však řízení nijak nemělo ohrozit existenci jednoho z největších nákupních center v Českých Budějovicích. Insolvence začala kvůli neuhrazeným platbám stavební společnosti TZB Pro.

„Zpoždění plateb souvisí se změnou ve vedení společnosti a vše se skrz potřebnou administrativu zdržuje. Myslím si, že se nejedná o nic zásadního,“ řekl Hommer. Firmu CB Mercury Center nově vede předseda představenstva Christian Stundner a místopředseda představenstva Zdeněk Syrovátko. Oba jsou ve svých funkcích od 3. února 2016.

Společnost TZB Pro loni podepsala s CB Mercury Center smlouvu na výměnu vzduchotechnické jednotky. Z celkové částky 1,7 milionu korun dluží CB Mercury firmě TZB Pro téměř 700 tisíc korun. Českobudějovický krajský soud nyní vyzývá veškeré věřitele dlužníka, kteří chtějí své pohledávky uplatnit v insolvenčním řízení, aby podali své přihlášky.

Obchodní centrum s autobusovým nádražím na střeše, kam se autobusy dostávají přes nájezdovou rampu, funguje v Českých Budějovicích od roku 2007. Výstavba objektu, který se rozkládá na půdorysu o rozloze jednoho hektaru, stála téměř miliardu korun.