Rodina Schleckerů může úplně přijít o vliv na své drogerie

Schlecker

Schlecker Zdroj: profimedia.cz

Šance Meike Schleckerové a jejího bratra Larse na udržení vlivu v řetězci drogerií Schlecker se zmenšují. Stále není jasné, který investor převezme zkrachovalý podnik a v jaké podobě bude firma pokračovat.

Společnost Schlecker zatím nemá žádný restruturalizační plán. Německému tisku to v Düsseldorfu potvrdil likvidátor společnosti Arndt Geiwitz. Likvidátor rovněž vyjádřil své obavy, zda se podaří vybrat pro drogerie Schlecker strategického investora. Zájem totiž není velký.

Rodina zakladatele firmy Antona Schlecker již v lednu oznámila, že podnik plánuje během bankrotového řízení zachránit. Firma by tak i nadále, alespoň z velké části zůstala ve vlastnictví rodiny Schleckerových. O udržení vlivu usiluje zajména dcera zakladatele Meike Schleckerové a jeho syn Lars.

Podle likvidátora Arndta Geiwitze však zatím k žádnému konečnému rozhodnutí o postupu konkurzního procesu ze strany rodiny nedošlo. „Pokud se rozumné řešení nenajde, pak rodina Schleckerů definitivně příjde o vliv na firmu,“ píše server Weltonline

Pět zájemců o Schlecker

Česko-Slovenská v pátek oznámila, že o Schlecker nemá zájem. Ve hře tak zůstalo pět zájemců.
Někteří z nich však mají podle německého serveru Weltonline zájem jen o některé části společnosti. Geiwitz chce mít o investorovi jasno do konce května. O týden později, se koná v Ulmu schůze věřitelů.