Rodina Schleckerů zaplatí věřitelům deset milionů eur

Anton Schlecker rozhodně není kvůli krachu svého podniku v Německu populární

Anton Schlecker rozhodně není kvůli krachu svého podniku v Německu populární Zdroj: profimedia.cz

Krátce po úpadku rodinného impéria drogerií Schlecker rodina majitelů říkala, že jí nic nezbylo. Nyní se situace obrátila a insolvenční správce Arndt Geiwitz dostává peníze z osobního majetku rodiny. Tu vylekala hrozba přísného soudu.

Rodina Schleckerů již zaplatila věřitelům 10,1 milionu euro a tak se jí podařilo zabránit komplikovanému soudnímu procesu.
Majitelé totiž čelili obvinění, z tunelování firmy. Peníze pro věřitele Schleckerovi získali prodejem nemovitostí a dalších cenností. „Rodina spolupracovala velmi dobře,“ řekl pro server Welt.de insolvenční správce.

Likvidátor totiž trval na tom, aby byl vrácen majetek, který majitelé z firmy před krachem vyvedli. Platba deseti milionů eur je podle insolventního správce kompromisním řešením.

Mezi věřitele patří i bývalí zaměstnanci

Převedení osobního majetku rodiny Schleckerů na účet insolventního správce pomůže věřitelům k vymáhání pohledávek, ale deset milionů je jen nepatrný zlomek pohledávek. Ty představují téměř miliardu eur. Kromě dodavatelů dluží Schlecker peníze i svým bývalým zaměstnancům.

Dnes, téměř rok od krachu firmy, je stále polovina z 25 tisíc propuštěných prodavaček bez práce a nové zaměstnání marně hledá.