Rusňák kupuje liberecké nákupní centrum, cena jde do stovek milionů

Obchodní centrum Géčko

Obchodní centrum Géčko Zdroj: profimedia.cz

Nákupní centrum Géčko v Liberci-Růžodole změnilo majitele. Finanční skupina Nordic Investors ho prodala v neveřejné soutěži společnosti DRFG Real Estate. Podle informací E15.cz hodnota transakce převýšila 400 milionů korun, žádná ze stran ale cenu oficiálně nekomentovala.

"Povedlo se nám z původně distresového aktiva udělat fungující a prosperující centrum. Géčko pod naším vedením dosáhlo rekordní návštěvnosti za celou dobu své existence. Logicky jsme ho nabídli k prodeji někomu, kdo se soustředí na dlouhodobé vlastnictví retailových nemovitostí," uvedl partner Nordic Investors Jan Petřík.

Nordic Investors Géčko převzalo v roce 2015. "Nefungovalo a bylo poloprázdné. Podařilo se ho krok po kroku zvednout. Doplnily se obchody a několikanásobně se podařilo zvýšit příjmy celého centra," uvedl pro mluvčí finanční skupiny Michal Uryč.

Podle něj by se mělo v blízké budoucnosti centrum rozšíří o dalších 1000 metrů čtverečních, dnes má 10 tisíc metrů a je v něm 40 obchodů. Obchodní centrum sousedí s hypermarketem Globus.

"Manažeři Nordic Investors odvedli na Géčku v Liberci výbornou práci, a tak je pro nás jasnou volbou, jež perfektně zapadá do našich nemovitostních investic, kde už spravujeme majetek s hodnotou tři miliardy korun," uvedl v tiskové zprávě akviziční ředitel DRFG Real Estate Josef Musil.

Nordic Investrors založili v dubnu 2015 advokáti Tomáš Otruba a Jan Petřík. Působí v regionu střední Evropy. Soustřeďuje se na projekty z oboru nemovitostí a informačních technologií. Kromě klasických investičních projektů se zaměřuje na takzvané distressed assets.

Jde o projekty, které mají problém s financováním nebo například s vypořádáním vztahů mezi akcionáři. Celkový objem projektů, na kterých Nordic Investors pracují, se pohybuje ve vyšších desítkách milionů eur.