Sazka se přidala ke Komárkovi a Šmejcovi: získala podíl v řecké sázkovce

Sazka a její sídlo

Sazka a její sídlo Zdroj: Sazka 2016

Sazka a její sídlo
Sazka a její trezor
Sazka a její trezor
Sazka a její trezor
Sazka ilustrační a archivní fotky
9
Fotogalerie

Loterní skupina Sazka Group koupila podíl 4,8 procenta ve fondu EMMA Delta od společnosti Helixor. Nepřímo tak Sazka Group zvýšila podíl v největší řecké sázkové společnosti OPAP o 1,6 procenta, neboť EMMA Delta drží v OPAP třetinový podíl. 

"Jednalo se o dobrou investiční příležitost, která je zcela v souladu s naší strategií ve společnosti OPAP," uvedl generální ředitel Sazka Group Robert Chvátal.

V důsledku transakce se mění složení investorů ve fondu EMMA Delta. Sazka Group v něm nyní vlastní 71,9 procenta akcií. Zbývající podíl kontrolují společně řečtí partneři a americká skupina IGT.

Největší řeckou sázkovou společnost OPAP spoluvlastní investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka a společnost EMMA Capital Jiřího Šmejce. OPAP provozuje mimo jiné 1274 videoloterijních terminálů, sportovní sázky a loterii nabízí prostřednictvím sítě zhruba 5750 poboček v Řecku a na Kypru.

Firmu Sazka Group založily loni skupiny KKCG a EMMA Capital. Vložily do ní svá aktiva v oblasti loterií. KKCG má podíl 75 procent, EMMA čtvrtinu. Sazka Group je jedním z největších provozovatelů loterií a her v Evropě, kromě OPAP drží podíly v italské loterii Lottoitalia (32,5 procenta) a stoprocentní podíl v loterii Sazka v Česku. Menšinové podíly vlastní v rakouských společnostech Casinos Austria a Österreichische Lotterien.

Investiční skupina KKCG má aktiva více než dvě miliardy eur a zaměstnává přes 2500 lidí. Jako strategický investor se dlouhodobě zaměřuje na oblasti těžby ropy a zemního plynu, na loterijní průmysl, cestovní ruch a na investice do nových technologií.

EMMA Capital se zaměřuje na investice zejména do sféry maloobchodu. Působí v České republice, Řecku, Rusku, Rakousku, Itálii a na Slovensku. Kromě toho EMMA vlastní 11,37 procenta ve skupině Home Credit.