Sázkaře volby příliš netáhnou

Sázková kancelář Fortuna

Sázková kancelář Fortuna Zdroj: Rasch Jan/Euro

Letošní komunální a senátní volby nejsou pro sázkové kanceláře žádné terno. Velké sázkové kanceláře odhadují, že se protočí suma do čtyř milionů korun. „Konečný účet za tyto volby odhadujeme na zhruba tři miliony korun,“ uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Fortuna nicméně nabízí nejširší možnosti sázek na volby.

Ostatní sázkové kanceláře odhadují výrazně nižší sumy. „Celkově očekáváme sázky za několik set tisíc korun,“ sdělil mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Sázková kancelář Chance očekává sázky do sto tisíc korun.

Do včerejšího odpoledne hráči vsadili na volby ve Fortuně řádově statisíce korun. V případě Tipsportu přesáhly volební sázky sto tisíc, u Chance a v Synot Tipu pak desítky tisíc korun.

Oproti loňským volbám však budou sázkové kanceláře jen paběrkovat. „Předčasné loňské volby do parlamentu se sázkami za zhruba patnáct milionů korun a prezidentské s přibližně třiceti miliony korun byly pro sázející výrazně atraktivnější,“ upozornil Šrain. Podobně se vyjádřily i ostatní sázkové kanceláře.

Podle hráčů patří mezi favority v senátních volbách dosavadní předseda Senátu Milan Štěch a Jiří Dienstbier. „Sázkaři rovněž favorizují například Václava Lásku v Praze 5 (kurz 1,7:1) nebo na Uherskohradišťsku Iva Valentu (kurz 1,3:1),“ dodal Hadrava.

Zajímavostí je, že možným výsledkům Iva Valenty ve volbách se nevěnuje sázková kancelář Synot Tip ze skupiny Synot, kterou miliardář ovládá. „Z pochopitelných důvodů naši bookmakeři nevypsali sázky na vítězství Iva Valenty v senátních volbách,“ komentovala rozhodnutí mluvčí Synotu Magda Pekařová.