Schlecker se vrací na scénu - investor v Německu otevře 600 poboček

Schlecker

Schlecker Zdroj: profimedia.cz

Po vyhlášení insolvence předního německého drogistického řetězce získal přes tisícovku jeho poboček rakouský investor Rudolf Haberleitner. Nyní přichází s plánem znovu otevřít 600 někdejších poboček v Německu, ovšem s novým konceptem a pod změněným jménem, uvedl server Focus.

Sedmašedesátiletý Haberleitner prohlásil dnes v rozhovoru pro server Handelsblatt Online, že hodlá znovu otevřít asi šest stovek někdejších poboček kdysi slavné firmy. „Vycházím z toho, že bychom koncem příštího roku, nezávisle na rychlosti naší expanze, chtěli zaměstnat kolem 3000 lidí,“ uvedl Haberleitner.

Nový obchodní model s navazujícími službami

Vídeňský investor je zkušeným zachráncem zkrachovalých firem. Od insolvenčního správce v srpnu převzal na 1350 filiálek Schleckera v Rakousku a některých dalších evropských zemích.

Obchody ponesou jméno „Dayli“ a budou nabízet nejen drogistické zboží, lidé si v nich budou moci zakoupit také potraviny, budou se zde rovněž poskytovat různé služby. S tímto jednotným konceptem by i nadále měly někdejší filiálky populárních drogerií zůstat pro Němce jistotou pro nákup zboží v blízkém okolí jejich bydlišť.

Lednový pád Schleckera do insolvence

Řetězec drogerií oznámil insolvenci v lednu letošního roku, tehdy jen v Německu zahrnoval přes 5000 poboček. Obchody byly uzavřeny na konci června. O dva měsíce později potkal stejný osud také provozovny Schleckerem vlastněných poboček dalšího řetězce XL. Celkem o práci přišlo na 25 tisíc lidí.

Rodinná firma ze švábského Ehingenu tehdy měla dluhy ve výši přes 1,015 miliardy eur.