Sportisimo ovládlo výrobce sportovního oblečení Klimatex

Prodejna Sportisimo

Prodejna Sportisimo Zdroj: Sportisimo

Prodejce sportovním zbožím Sportisimo získal 80procentní podíl ve společnosti Klimatex vyrábějící funkční prádlo a oblečení. Hodnotu transakce firmy neuvedly. Sportisimo nenakupuje mezi českými výrobci outdoorového vybavení poprvé. 

„Transakce přinese řadu synergií ze spojení úspěšného lokálního výrobce se silným zázemím a rozsáhlou prodejní sítí Sportisima,” řekl šéf Sportisima Pavel Vajskebr.

Sportisimo a Klimatex spolupracují dlouhodobě. Značka disponuje devíti patenty. Výroba probíhá stále částečně v České republice. Klimatex má čtyři firemní prodejny.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže předloni Sportisimu udělil povolení koupit firmu Picollo, která vyrábí outdoorovou značku Loap.

Sportisimo provozuje 183 prodejen, z toho 105 v Česku. Další má na Slovensku, v Rumunsku, Maďarsku a Polsku. Má také e-shop. Zastřešuje i výhradní distribuci několika značek například Umbro, O ́Neill nebo Lotto. Prodává mnoho domácích i světových sportovních značek. Firma ve finančním roce 2018/2019 zvýšila tržby za prodej zboží o téměř 11 procent na 8,4 miliardy korun. Čistý zisk klesl o 3,4 procenta na 475 milionů korun.

Značku Klimatex založil v roce 2007 Karel Bastl. Její historie sahá ale do 70. let, kdy tehdejší Výzkumný ústav pletařský dokázal polypropylenové vlákno použít ve výrobě funkčních oděvů.