V metropoli se znovu zabydlel golem. Námětem pro virtuální realitu se stala i pražská mytologie

Video placeholde
Co vidí účastník 3D hry při návštěvě virtuální reality
Co vidí účastník 3D hry při návštěvě virtuální reality
Co vidí účastník 3D hry při návštěvě virtuální reality
Co vidí účastník 3D hry při návštěvě virtuální reality
Do virtuální reality se hráč přenese prostřednictvím brýlí a batohu s computerem
8
Fotogalerie

Technologové ve vývojářské společnosti DIVR Labs spustili v Evropě ojedinělou zážitkovou hru, která spojuje virtuální realitu s pohybem ve skutečném světě. Za desítky milionů vznikla v suterénu hračkářství Hamleys na pražských Příkopech.

Nad plochou 250 metrů čtverečních, po které se hráči pohybují, je umístěno osmdesát kamer. Díky nim, 3D brýlím a batohu s počítačem účastníci vstoupí ze sklepní reality do úsvitu Prahy Rudolfa II. A setkají se s golemem a Rabi Löwem. 

„V průběhu hry účastník vykonává různé úkoly. Příběh o Golemovi je spjatý s Prahou a osloví tak jak české, tak zahraniční návštěvníky,“ říká šéf ředitel DIVR Labs Lukáš Burda s tím, že projekt virtuální reality v obdobném rozsahu se zatím nachází jen v Londýně, New Yorku, Dubaji či Melbourne.

„Po úspěšném startu v Praze chceme distribuovat obdobné zážitkové hry v dalších světových metropolích,“ doplnil Burda, který před nástupem k DIVR Labs vedl digitální marketing v České spořitelně a Nike.

Dvanáct vývojářů strávilo na přípravě virtuální středověké Prahy rok. Projekt DIVR Labs vytvořil Jan Galgonek, v létě loňského roku se připojili investoři Jerry Javornický, Adam Paclt a investoři z Nextech Ventures a Reflex Capital, v jejichž čele stojí zakladatel internetového obchodu CZC Josef Matějka a zakladatel Mall.cz Ondřej Fryc.