Vysoké výhry ve Sportce už nelákají jako dřív

Sazka

Sazka Zdroj: CTK

Manželskému páru z Chrudimi změní čtyřsetmilionová výhra ve Sportce z počátku listopadu život. Zájemců o šanci na takové radikální zbohatnutí ale v posledních letech ubývá. A to přesto, že stoupají nejvyšší možné částky, které lze ve Sportce vyhrát. Češi prosázejí na rekordní výhry oproti minulosti mnohem méně, vyplývá z údajů Sazky, sázkové kanceláře.

V srpnu před deseti lety měli lidé možnost vyhrát ve Sportce tehdy rekordních 110 milionů korun a prosázeli na to 140 milionů. V prosinci před pěti lety se hrálo o 145 milionů, ale lidé vydali za tikety již jen 93,2 milionu. A nyní? Možnost výhry 400 milionů nalákala sázkaře k útratě jen 61 milionů.

„Není za tím snaha lidí šetřit. Sázející u velkých výher už od určité hranice nevnímají, jestli jde o 300 nebo 600 milionů,“ míní výkonný ředitel Asociace provozovatelů kurzových sázek Marek Herman.

„Pokles zájmu je dán sníženou citlivostí vůči obrovským výherním částkám, protože lidé už si je nedokážou představit,“ dodává Herman. Sama Sazka, sázková kancelář se tímto trendem podle mluvčího Václava Friedmanna nezabývá. U některých her totiž může nastat krátkodobý pokles tržeb, u jiných, jako například stíracích losů, naopak výrazný růst.

SportkaSportka|E15

„Vždy tento trend určuje mnoho faktorů – marketingová kampaň, výše jackpotu a doba, kdy lze o něj hrát. Také lze konstatovat, že zatímco loni lidé méně využívali naše kurzové sázky, letos zaznamenáváme významný nárůst hráčů. Porovnávat tedy pouze tržby jednoho produktu a vyvozovat z toho konkrétní trend nelze a ani to neřešíme,“ konstatoval Friedmann.