Zisk řecké sázkové firmy OPAP, v níž má podíl Komárkova Sazka, se loni propadl o polovinu

Řecká loterie OPAP

Řecká loterie OPAP Zdroj: Profimedia.cz

Pobočka řecké sázkové kanceláře Opap
2
Fotogalerie

Čistý zisk řecké sázkové a loterijní společnosti OPAP se loni bez zahrnutí jednorázových položek propadl o více než polovinu na 100 milionů eur (2,6 miliardy Kč) z 206 milionů eur v předchozím roce. Na hospodářský výsledek podniku, ve kterém vlastní 43procentní podíl česká Sazka Group, měla negativní vliv koronavirová pandemie, píše agentura Reuters.

Společnost OPAP loni v rámci vládních opatření proti šíření koronaviru musela na téměř čtyři měsíce uzavřít svých 4000 poboček v Řecku a na Kypru. Řecko se loni s první vlnou koronaviru vypořádalo lépe než řada jiných evropských zemí, v listopadu však nová vlna nákazy přiměla řecké úřady k zavedení druhé uzávěry a k dočasnému omezení provozu či uzavření sázkových kanceláří.

Společnost OPAP uvedla, že je připravena obnovit aktivity, jakmile restrikce skončí. Protože je však uzávěra stále v platnosti, panuje podle firmy kolem otevírání poboček velká nejistota, napsala agentura Reuters.

OPAP je čtvrtou největší sázkovou firmou v Evropě. Stoprocentním vlastníkem společnosti Sazka Group je skupina KKCG Karla Komárka.