Známou lékárnu ve Faustově domě koupila skupina DRFG

Rudolf Matějka, DRFG Medical

Rudolf Matějka, DRFG Medical Zdroj: Jiří Koťátko/E15

Lékárna Na zdraví
Rudolf Matějka, DRFG Medical
Rudolf Matějka, DRFG Medical
Rudolf Matějka, DRFG Medical
5
Fotogalerie

V těchto dnech otevírá skupina Na zdraví svou patnáctou lékárnu, a to ve Faustově domě na pražském Karlově náměstí. Koupili ji na začátku dubna.

První lékárny koupila investiční skupina Davida Rusňáka DRFG na začátku loňského roku. To se majiteli skupiny Davidu Rusňákovi zdálo, že se se značkou Lékárna Na zdraví v dohledné době stane trojkou na trhu. 

Věci jdou sice pomaleji, ale skupina ambice neztrácí. Nadále věří, že svého konkurenta – síť Pilulka předežene. „Letos chceme přikoupit dalších dvacet lékáren. Teď jich máme patnáct, na konci roku bychom chtěli mít pětatřicet,“ říká ředitel zdravotnické divize DRFG Rudolf Matějka. „Rádi bychom nakupovali rychleji, bohužel ztrácíme mnoho času na nedostatečné připravenosti a spolupráci prodávajících“ říká.

 

Lékárny Na zdraví se snaží posílit odborné poradenství. Nejen to, které poskytují přímo lékárníci. Spolu s odborníkem na léčbu obezity, MUDr. Martinem Matoulkem, pracují na programu nutričního poradenství. Ještě letos chtějí Lékárny Na zdraví přijít s vlastní značkou velmi nízkokalorických diet, takzvaných VLCD. „Máme vyrobených prvních 90 kilo prototypu, který se testuje. Odborným nutričním poradenstvím si chceme udělat jméno na trhu. Pokračovat chceme s odvykáním kouření,“ dodává.