Balšínek připravuje nový internetový deník a tabletový týdeník

Dalibor Balšínek

Dalibor Balšínek Zdroj: CTK

Bývalý šéfredaktor Lidových novin Dalibor Balšínek připravuje nový internetový deník zaměřený na politiku a byznys Echo24.cz. Spustit jej hodlá na jaře příštího roku. Zároveň plánuje i tabletový týdeník, který se má formátem přiblížit časopisu Týden v době, kdy byl jeho šéfredaktorem, a inspirovat se chce také Orientací, přílohou Lidových novin.

Balšínek na sociální sítí Twitter naznačil vznik nového projektu příspěvkem s fotografií Malostranského náměstí v Praze a textem: „In medias res. Výhled komentátorů a reportérů ze sídla nové redakce a našeho vydavatelství. Coming soon.“ Server Mediaguru.cz poté uvedl, že Balšínek si už v průběhu listopadu zažádal Úřad průmyslového vlastnictví o registraci ochranných známek Echo24.cz, Echo 24 a Týdeník Echo. Internetový deník má být podle Balšínka českou obdobou Huffington Post. Objevit se podle něj má na zaregistrované doméně echo24.cz. Týdeník by měl začít vycházet později. Balšínek skončil v čele Lidových novin a v představenstvu vydavatelství Mafra letos v listopadu.

„Rozcházíme se v dobrém. Jsem přesvědčen, že Lidové noviny mají před sebou budoucnost a nemám žádnou pochybnost o tom, že značka Lidových novin bude i nadále hrát ve společnosti významnou roli, protože jsou i kulturní institucí,“ uvedl při svém odchodu z vydavatelství, které letos získalo nového vlastníka, Agrofert Andreje Babiše. Zkušený novinář upřesnil, že s předchozím zaměstnavatelem neuzavřel doložku, která by mu bránila ve vlastních mediálních aktivitách.