GEHE Pharma se mění na ViaPharmu

Společnost GEHE Pharma Praha se od října přejmenovala na ViaPharma

Společnost GEHE Pharma Praha se od října přejmenovala na ViaPharma

Společnost GEHE Pharma Praha se od října přejmenovala na ViaPharma. Na konci roku 2012 proběhla akvizice společnosti GEHE Pharma Praha česko-slovenskou investiční skupinou Penta Investments. Tato změna sebou přinesla kromě řady očekávání i závazky, mezi kterými byla i povinnost do jednoho roku změnit název společnosti.

Nový název je založen na kombinaci dvou latinských slov resp. jejich zkrácených verzí. Jedná se o slovo Via (cesta nebo prostřednictvím) či Viaggiarre (být přepravován). Slovo Via se kombinuje se slovem Pharma. Toto slovo má původ v latinském Pharmacon (lék nebo léčebný přípravek) či Pharmacia (latinsky příprava léků, léčiv). ViaPharma je tedy kombinací těchto dvou slov vyjadřujících společně výraz „Cesta léku“ nebo „Cesta ke zdraví“, který značí putování léku od jeho výrobce až k pacientovi, což podporuje zvolený claim „Přivážíme zdraví“ (Delivering Health).

„Logotyp díky svým barvám a tvarové dynamice, tvoří jasnou identifikaci zdravě sebevědomé firmy. Zkosené dotahy písmene A dodávají původně hlavně solidnímu písmu akcent pohybu a elánu. Modrá barva pak symbolizuje stabilitu a solidní přístup k zákazníkovi i dodavatelům. Řada kosodélníků sestavená do naznačeného karuselu zvýrazňuje pohyb zboží od distributora směrem k odběratelům,” vysvětlují zástupci ViaPharmy symboliku nového loga. Kompletní rebranding dostala na starosti agentura Pharmalink.

ViaPharma se řadí mezi přední velkodistributory léčiv na tuzemském trhu. Během posledního roku posílila svoji pozici jak v segmentu veřejných, tak nemocničních lékáren. V Praze, v Brně a Ostravě provozuje moderní distribuční centra s více než 250 zaměstnanci.