Generálním ředitelem Českých Radiokomunikací byl jmenován Michal Čupa

Michal Čupa

Michal Čupa

Michal Čupa do funkce nastoupí 3. dubna 2013. Nahradí Kamila Levinského, jenž z Českých Radiokomunikací odešel koncem loňského roku. Zástupcem Čupy byl jmenován Martin Gebauer, který zároveň zůstává finančním ředitelem společnosti.

„Hlavním úkolem nového generálního ředitele bude naplnit naše ambiciózní cíle v rozvoji nových vysílacích služeb, využít obchodních příležitostí na trhu infrastrukturních a ICT služeb a pokračovat v budování Českých Radiokomunikací jako silné firmy. Věříme, že Michal Čupa je z tohoto pohledu ideální volbou,“ říká předseda představenstva Českých Radiokomunikací Jiří Zrůst.

Michal Čupa má mezinárodní zkušenosti s řízením firem z oblasti telekomunikačního a IT byznysu. Během své profesní kariéry pracoval ve vrcholových pozicích ve společnostech Český Telekom, TDC TeleDanmark, Golden Telekom, Microsoft, Azereltekom nebo ve společnosti Nokia Siemens Networks v Rusku. K Českým Radiokumunikacím přichází z pozice prezidenta společnosti IBS DataFort. Michal Čupa vystudoval ČVUT v Praze. Absolvoval také studia MBT na Technické Univerzitě Delft v Nizozemi, MBA na Univerzitě v Chicagu a ruský jazyk na univerzitě MADI v Ruské federaci.

Gebauer, který řídil České Radiokomunikace během výběru nového generálního ředitele, byl jmenován jeho zástupcem a zároveň si ponechává kompetence finančního ředitele. „Martin Gebauer prokázal ve funkci výkonného generálního ředitele své skvělé manažerské schopnosti a úspěšně realizoval řadu strategických a důležitých kroků, které přispěly k naplňování našich obchodních cílů. Jsem přesvědčen, že společně s Michalem Čupou budou tvořit dobře fungující tým,“ říká Jiří Zrůst.