Jan Musil končí na vlastní žádost ve vedení ČKD Group

Jan Musil

Jan Musil Zdroj: archiv/euro

Skupina ČKD Group mění vedení. Ve funkci předsedy představenstva a generálního ředitele skupiny skončil po devíti letech Jan Musil. Podle vyjádření firmy i samotného Musila odchází na vlastní žádost. Skupinu bude nově řídit rada ředitelů.

Podle šéfa ČKD Energy Františka Vladaře podal Musil žádost na odstoupení ze všech statutárních orgánů před deseti dny. „Důvody, které ho k tomu vedly, sami nevíme,“ dodal Vladař. Musil bez bližších podrobností uvedl, že po tak dlouhé době ve společnosti je jeho odchod pochopitelný.

Podle informací serveru ihned.cz bude ČKD Group nově řídit rada ředitelů složená z výkonného ředitele inženýrské ČKD Praha DIZ Martina Frelicha, výkonného ředitele ČKD Energy Františka Vladaře, generálního ředitele ČKD Elektrotechnika Michala Divína a finanční ředitelky celé skupiny ČKD Soni Vladařové.

Vladař i Frelich odmítají, že by za odchodem Musila byla údajně špatná situace největší firmy ve skupině ČKD Praha DIZ, jejíž tři velké projekty mají problémy, píše server. Řeší se stamilionová arbitráž s Prahou kvůli tunelu Blanka, výstavba spalovny Chotíkov u Plzně stojí kvůli žalobě zelených a velká zpoždění nabírá turecká elektrárna Adularya Vítkovic, kam ČKD dodávalo, připomněl IHNED.

ČKD Group je dodavatelem investičních celků a takzvaných technologických uzlů pro energetiku, plyn a ropu, ekologii a infrastrukturu. Do skupiny patří společnosti ČKD Praha DIZ, ČKD Energy, ČKD Elektrotechnika a ČKD Construction.